Skip to content

Boeken

Land van vele bruggen: Bela Ruth Samuel Tenenholtz

Land van vele bruggen
Dit is het verhaal van Bela Ruth Samuel Tenenholtz. Vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren in Nijverdal, maar tegenwoordig woonachtig in Israƫl. Zij vertelt over de invloed die deze oorlog in de loop der jaren op het gezin heeft gehad. Ook vertelt zij over de oorlog via de verhalen die zij van anderen heeft meegekregen.

Rondon ’n Oalen Griezen
Vertelt het verhaal van de eeuwenoude kerk in het centrum van Hellendoorn. Aan bod komen onder andere de klokken, de orgels en de organisten, de predikanten, de gebrandschilderde ramen. Geschreven door Paul Janse, Evelyn Ligtenberg en Jan Dirk Wassenaar, met foto’s van Jan Podt. 208 pagina’s. Gemaakt in opdracht van uutgeverieje ’n Boaken.

Rondom 'n Oalen Griezen
Geheim dagboek van een boekhouder; Berend Jan Schutten

Geheim dagboek van een boekhouder
Pas na het overlijden van Berend Jan Schutten werden zijn schriften gevonden waarin hij in het geheim (zelfs zijn vrouw wist van niets) de wederwaardigheden van Tweede Wereldoorlog beschrijft rondom zijn woonplaats Hulsen. Voorzien van commentaar door historicus Thom Kruiper.

Noeselland
Willem van Noesel (pseudoniem van Willem Frederiks) schreef jarenlang ‘stukkies’ in het Nijverdalse dialect voor Twents Volksblad en een ruime keuze van deze verhalen en gedichten zijn in dit boek bij elkaar gebracht.
Uitgave van de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal.

Noeselland; Willem van Noesel
Heldern kats in 't plat

Heldern kats in’t plat
Dit is een bundel met verhalen en gedichten, geschreven in het dialect, van schrijvers uit de gemeente Hellendoorn. Soms humoristisch, soms weemoedig. Maar allemaal eigentijds. Aan dit boek werkten 14 schrijvers mee, waaronder Diny Groothalle, Herman Kampman, Anne van der Meiden, Willem Frederiks, Evelyn Ligtenberg …

Back To Top